PEB Audit - PEB Certificaat

PEB Audit - EPB-Expert in België

EPB-certificeerders snel beschikbaar

Regelmatig getrainde experts

Berekeningsformules op maat voor uw PEB

Onze diensten voor uw EPB

In Brussel en Wallonië stellen onze experts uw EPB-certificaat op voor de volgende gevallen:

Maak een afspraak voor uw EPB of neem contact met ons op

Formulaire de contact NL

Waarom zou je PEB Audit kiezen ?

Expertise

Onze EPB-certificeerders beschikken over alle vaardigheden die nodig zijn om u professionele services van hoge kwaliteit te bieden.

Modern

Onze experts worden regelmatig getraind en gebruiken de nieuwste technologie om je de best mogelijke service te bieden.

Snelheid

Als je heel snel een EPB-certificaat nodig hebt, kunnen we binnen 24 uur een Express EPB-afspraak maken.

Conseils

Onze EPB-experts gaan verder dan certificering en geven je advies over hoe je je EPB-score kunt verbeteren en geld kunt besparen.

Getuigenissen van onze eigenaars

PEB Audit heeft me voor de verkoop van mijn huis geholpen door me te adviseren. Ik ben zeer tevreden en zal weer een beroep op ze doen als ik ze nodig heb.
Témoignage PEB belgique
Carole
Een geweldig team dat echt voordelige diensten aanbiedt, zoals het 24-uurs EPB-certificaat.
Témoignage PEB belgique
Pierre
Snel, efficiënt afspraken maken, competente service. Hartelijk dank.
Témoignage PEB belgique
Marine

Lees meer over PEB Audit

PEB Audit, erkende EPB-certificeerders in België, biedt u de mogelijkheid om uw EPB-certificaat in België te behalen voordat u uw eigendom verkoopt of verhuurt.

Als experts op het gebied van energieprestaties bieden we ook advies voorafgaand aan de energierenovatie van een woning. De gebouwen die onder onze diensten vallen zijn woongebouwen (huizen, flats, studio’s, appartementencomplexen, enz.)

Onze sterke punten ? Personalisatie, transparantie, ethiek en beschikbaarheid !

Maak een afspraak voor een bezoek van een EPB-certificeerder via ons contactformulier.

Uw vragen over het EPB-certificaat in België

Het EPB-certificaat is een essentieel document voor alle vastgoedeigenaren ! Het is niet alleen verplicht bij het verkopen of verhuren van een woning, het is ook essentieel voor het beoordelen van de energie-efficiëntie van gebouwen. Maar hoe werkt het ? Welke criteria worden gebruikt om het EPB te berekenen ? Of hoe verkrijgt u een EPB-certificaat in België ? PEB Audit, uw erkende EPB-certificeerder, vertelt u alles wat u moet weten over het EPB.

Allereerst staat EPB voor EnergiePrestatie en Binnenklimaat. Maar wat betekent het eigenlijk ? De energieprestatie van een gebouw komt overeen met de hoeveelheid energie die nodig is om het te gebruiken (verwarming, warmwaterproductie, verlichting, ventilatie, koelsysteem). Deze prestaties verschillen van gebouw tot gebouw en kunnen worden beoordeeld met behulp van het EPB-certificaat. Dit certificaat classificeert de verschillende energieprestaties van gebouwen en kent ze een letter toe van A tot G. Een EPB-certificaat met een A-rating betekent bijvoorbeeld dat het gebouw een laag energieverbruik heeft. Aan de andere kant geeft een EPB-certificaat met een G-rating aan dat het gebouw energie-intensief is.

Als een gebouw eenmaal een EPB-certificaat heeft, is het 10 jaar geldig. De letter op het certificaat kan veranderen. Als de eigenaar werkzaamheden aan zijn huis uitvoert, kan hij contact opnemen met een PEB-certificeerder om het nieuwe energieverbruik van het gebouw na de werken te beoordelen.

Wil je een EPB-certificaat voor je huis of appartement ? PEB Audit is je vertrouwde EPB-certificeerder. Onze erkende certificeerders werken in heel België : Wallonië, Vlaanderen en de hoofdstad Brussel, om de energie-efficiëntie van het gebouw van je keuze te bepalen.

Om toekomstige kopers of huurders van een woning beter te informeren en in het belang van transparantie is het energieprestatiecertificaat in België verplicht geworden bij de verkoop of verhuur van een woning. Dus sinds 1 juni 2011 moet u in België een EPB-certificaat aanvragen als u uw eigendom wilt verhuren of verkopen. Het is zelfs verplicht om er een aan te vragen voordat u uw eigendom verkoopt of verhuurt. Wilt u een EPB-certificaat verkrijgen voor uw huis, appartement of studio ? PEB Audit legt uit hoe u snel en eenvoudig uw EPB-certificaat in België kunt verkrijgen.

Om je EPB-certificaat in België te verkrijgen, zijn verschillende stappen nodig :

  1. Zorg ervoor dat je documenten hebt met betrekking tot het pand (bouwvergunning, koopakte, enz.), de uitgevoerde werken (bestek, facturen, plannen, enz.), het EPB (als het pand er in het verleden een heeft gehad), hernieuwbare energie (groene certificaten, certificaat van overeenstemming, enz.) en verwarmingssystemen (EPB-certificaat voor periodieke inspectie, EPB-diagnoserapporten, enz) ;
  2. Maak een afspraak voor het bezoek van de EPB-certificeerder door contact op te nemen met PEB Audit ;
  3. Bereid je voor op de ontvangst van de certificeerder door de benodigde documenten klaar te hebben liggen ;
  4. Aanwezig zijn tijdens de technische diagnose, die gemiddeld een uur duurt ;
  5. Ontvang uw diagnosebestand en EPB-certificaat snel en eenvoudig per e-mail na het bezoek van PEB Audit.

 

Neem contact op met een gecertificeerde EPB-certificeerder via ons contactformulier en ontvang een gratis, persoonlijke offerte voor de energieprestatie-diagnose van je woning.

Op de dag van het bezoek zal de EPB-certificeerder vragen om alle nodige bewijsstukken. Vervolgens zal hij het gebouw bezoeken om het dossier in te vullen. Vervolgens voert hij de gegevens over de energieprestaties van het gebouw in een speciaal softwareprogramma in. Zo kunnen we het totale theoretische energieverbruik van je woning berekenen in kWh/jaar. Op basis hiervan wordt een brief aan de woning toegekend, waarmee je je energieprestatiecertificaat ontvangt.

De criteria waarmee rekening wordt gehouden, verschillen van regio tot regio. Door een gecertificeerde professional in te schakelen, kun je een EPB-certificaat verkrijgen dat geldig is in jouw regio. PEB Audit is perfect vertrouwd met het bestaande regelgevende kader en met alle criteria die nodig zijn om de energieprestaties van gebouwen in de drie gewesten van België te beoordelen. Dus of je eigendom zich nu in Brussel, Wallonië of Vlaanderen bevindt, onze erkende certificeerders kunnen een EPB-diagnose uitvoeren in overeenstemming met de geldende normen.

Het is heel goed mogelijk om het EPB van een huis te verbeteren ! Om dit te doen, moet je enkele renovatiewerken uitvoeren. Door bijvoorbeeld je woning te isoleren of een nieuwe verwarmingsketel te installeren, kan de letter die via het EPB-certificaat aan je woning wordt toegekend naar boven worden bijgesteld. Zodra het werk is voltooid, zullen de energiebesparingen helpen bij het verbeteren van de energieprestaties van je huis.

Wil je advies voordat je gaat renoveren ? PEB Audit staat voor je klaar om je de beste tips te geven om de energieprestaties van je huis te verbeteren.

Maak gebruik van PEB Audit om snel je EPB-certificaat in België te behalen

PEB Audit kan binnen 24 uur je EPB-certificaat in België bezorgen ! Dankzij deze spoedservice kun je dit essentiële document zo snel mogelijk verkrijgen.

Wil je een schatting maken van de kosten voor het behalen van je EPB-certificaat ? Gebruik onze online simulator om uit te vinden hoeveel het je zal kosten om je gebouw te laten certificeren door een erkende EPB-certificeerder. Onze energieprestatie-diagnoses zijn eerlijk geprijsd en ons werk is professioneel.

Formulaire de contact NL

Voor meer informatie: onze artikelen over het EPB-certificaat