PEB Audit - PEB Certificaat

Alles wat u moet weten over het EPB-certificaat van een flat

Wilt u weten hoe u een EPB-certificaat voor uw flat kunt krijgen ? Hoe wordt de EPB van een flat berekend ? Dan is dit artikel voor u ! PEB Audit, de EPB-expert, is er om naar u te luisteren, u te adviseren en het opstellen van het EPB-certificaat voor uw eigendom (huis of appartement, beleggingspand, enz.) op zich te nemen.

Waarom PEB Audit gebruiken?

Expertise

Wij zijn EPB-professionals en zorgen voor een professioneel certificaat voor je flat.

Zorg

Elk project is belangrijk voor ons en we analyseren zorgvuldig elke flat waar we aan werken.

Kwaliteit/prijs

PEB Audit betekent eerlijke tarieven, aangepast en berekend om overeen te komen met de marktrealiteit van eigenaren en certificeerders.

Menselijk contact

Mensen staan centraal in ons project en we zorgen ervoor dat we goed contact houden met de eigenaren.

Getuigenissen van onze eigenaars

PEB Audit heeft me voor de verkoop van mijn huis geholpen door me te adviseren. Ik ben zeer tevreden en zal weer een beroep op ze doen als ik ze nodig heb.
Témoignage PEB belgique
Carole
Een geweldig team dat echt voordelige diensten aanbiedt, zoals het 24-uurs EPB-certificaat.
Témoignage PEB belgique
Pierre
Snel, efficiënt afspraken maken, competente service. Hartelijk dank.
Témoignage PEB belgique
Marine

Maak een afspraak voor uw EPB of neem contact met ons op

Formulaire de contact NL

Waarom moet u de EPB van uw flat berekenen ?

Het is essentieel om een EPB-berekening uit te voeren, omdat u zonder deze berekening geen EPB-certificaat voor uw flat kunt krijgen.

De EPB-berekening voor flats en huizen toont het energieverbruik in kWh/m²/jaar. Dit vertelt u hoeveel energie er verbruikt wordt om uw flat te verwarmen, warm water te produceren, enz. Deze informatie is belangrijk als u wilt weten of uw flat energie-efficiënt is of gerenoveerd moet worden om het energieverbruik te verminderen. Door een EPB-certificaat te laten opstellen, kunt u ook de energiekosten in kaart brengen, de regelgeving naleven en de impact op het milieu verminderen, en het wooncomfort verbeteren. Dankzij het advies van uw certificeerder kunt u energie besparen en dus uw energierekeningen verlagen.

Bekijk ook onze andere diensten :

We beantwoorden uw vragen over de EPB voor een flat

Voor welk type flat is een EPB-certificaat vereist ? Zijn huurders verantwoordelijk voor het verkrijgen van een EPB-certificaat voor een flat ? Onze experts bij PEB Audit kunnen uw vragen beantwoorden !

Sinds 2011 is het EPB-attest verplicht in België voor alle verkopen en verhuringen van flats en andere eigendommen, inclusief woningen…. Het EPB-certificaat voor een flat moet worden afgegeven door een erkende professional voordat de woning te koop of te huur wordt aangeboden.

De EPB van een flat wordt berekend met een gestandaardiseerde berekeningsmethode. Hierbij wordt rekening gehouden met verschillende parameters met betrekking tot de energieprestatie van het gebouw. Dit kan een analyse van de kenmerken van het gebouw zijn, een berekening van het theoretische energieverbruik, een beoordeling van de energieprestaties, enz. Bovendien kan de expert, nadat hij of zij de diagnose heeft uitgevoerd, u adviseren over de gebieden die gerenoveerd moeten worden. De berekening moet echter worden uitgevoerd door een gecertificeerde expert. De certificeerder (die ook een EPB-expert is) moet toegang hebben tot alle kamers in het huis, inclusief de hoofdkamer, de grote woonkamer, de keuken, de kasten, enz.

De certificeerder mag zowel de buitenkant als de binnenkant van het gebouw beoordelen. Hij moet ook metingen verrichten aan bepaalde delen van het gebouw. Met de informatie die hij tijdens dit bezoek verzamelt, stelt hij een soort energiebalans op die de energieprestaties van het gebouw beoordeelt. Zodra de beoordeling is afgerond, stuurt de certificerende expert u het EPB-certificaat voor uw flat. Bij PEB Audit garanderen wij u professioneel en nauwgezet werk !

Neem contact met ons op voor een EPB-certificaat voor uw flat

Wilt u uw appartement verhuren maar heeft u geen EPB-certificaat ? Geen nood ! PEB Audit kan uw EPB-certificaat overal in Brussel controleren en voorleggen !

Formulaire de contact NL