PEB Audit - PEB Certificaat

Hoeveel kost een EPB-certificaat in Brussel ?

Heeft u een woning die u wilt verkopen of verhuren ? Heeft u onlangs renovatiewerken uitgevoerd en bent u benieuwd naar uw EPB-score ? Laten we, voordat u beslist, eens kijken naar de criteria die de prijs van een EPB-certificaat bepalen. In dit artikel komt u te weten welke criteria de prijs van een EPB-certificaat bepalen, voordat u uw energieprestatiecertificaat aanvraagt. PEB Audit, een gecertificeerde EPB-expert, biedt u een zeer aantrekkelijke prijs voor uw EPB in Brussel. We doen ons uiterste best om u professionele diensten aan te bieden tegen de beste prijs voor uw EPB-certificaat in Brussel. U kunt gemakkelijk telefonisch of via ons contactformulier een afspraak maken.

prix PEB Bruxelles

Hoe wordt de prijs van een EPB in Brussel berekend ?

De prijs van een EPB-certificaat in Brussel wordt vaak berekend op basis van verschillende criteria, zoals :

 • De grootte van het gebouw ;
 • Het aantal kamers ;
 • De bezoekduur van de certificeerder ;
 • De complexiteit van de installaties.

 

Houd er rekening mee dat er geen vaste prijs is voor een EPB-certificaat. De prijs die u betaalt hangt voornamelijk af van het bedrijf dat u kiest. Over het algemeen ligt de prijs voor een EPB-certificaat in Brussel rond de €100 tot €500, maar dit kan variëren afhankelijk van de hierboven genoemde criteria.

Wat biedt PEB Audit qua EPB-prijzen in Brussel ?

Wat de prijs betreft, biedt PEB Audit een andere berekeningsformule dan andere EPB-certificeerders. Onze experts schatten de kosten van hun werk op basis van de grootte en indeling van uw woning. In Brussel bieden we bezoeken voor het EPB-certificaat aan tegen dezelfde prijs, afhankelijk van de gemeente waar u woont, zonder reiskosten. Dus of u nu in Ukkel, Watermaal-Bosvoorde, Elsene, Oudergem of Etterbeek woont, u betaalt dezelfde prijs voor uw certificaat. Wilt u een afspraak maken voor een bezoek ? Dat kan snel via ons online formulier.

Maak een afspraak voor uw EPB of neem contact met ons op

Formulaire de contact NL

Wat is de prijs van een expres EPB-certificaat in Brussel ?

Naast de bovenstaande criteria bieden verschillende certificeerders snellere EPB-certificaten aan tegen verschillende prijzen. De prijs van de spoedservice wordt dan opgeteld bij de prijs van uw EPB-certificaat.

In bepaalde gevallen kan een uitdrukkelijk certificaat vereist zijn, zoals :

 • De verkoop- of verhuurperiode kan erg kort zijn, bijvoorbeeld als u naar het buitenland verhuist of van baan verandert ;
 • De eigenaar wil snel een beslissing nemen over hoe hij de energieprestaties van het gebouw kan verbeteren ;
 • Gebruik maken van subsidies of premies voor energiebesparende werken. In sommige gevallen kan een snel EPB-certificaat helpen om de totale kosten voor het uitvoeren van het werk te verlagen.

 

Elke certificeringsinstantie biedt prijzen die op hun service zijn afgestemd. Nogmaals, de prijs voor een EPB-certificaat is niet wettelijk vastgelegd in België. PEB Audit biedt u deze EPB-certificaatdienst in Brussel tegen de beste prijs ! Bent u geïnteresseerd in het verkrijgen van een energiecertificaat in minder dan 24 uur ? Maak een afspraak met een deskundige EPB-certificeerder via onze kalender.

Welke criteria worden niet in aanmerking genomen bij de berekening van de prijs van een EPB-certificaat in Brussel ?

Bepaalde criteria hebben geen invloed op de prijs van uw certificaat, in het bijzonder :

 • Uw EPB-score
  Of u nu een EPB A of EPB G gebouw heeft, de diagnosesteller zal u geen verschillend tarief aanrekenen. De energieklasse van uw huis of gebouw is dus geen bepalende factor voor het EPB-certificaat in Brussel en de prijs ervan.

 

 • Toegang tot uw woning
  Als u in een vrijstaand huis in een smalle straat woont, in een flat op de 4e verdieping zonder lift, betaalt u hetzelfde tarief als een inwoner van Brussel die langs de Louizalaan op de begane grond woont. Op dezelfde manier betalen bewoners van woonwijken hetzelfde tarief als bewoners van een gebouwencomplex met meerdere verdiepingen.

 

 • De reden voor het aanvragen van een EPB-certificaat
  Als u een EPB-certificaat aanvraagt om te verhuren of te verkopen, heeft dit geen invloed op de berekeningsmethoden van de certificeerder. De prijs van het EPB-certificaat is daarom in beide gevallen hetzelfde. Ook is de prijs hetzelfde voor nieuwe en bestaande gebouwen.

 

 • De installaties te controleren
  Of u nu een of meer verwarmingssystemen hebt, een ventilatiesysteem of niet, uw EPB-certificaat is even duur.

Wie moet het EPB-certificaat betalen ?

De betaling van het EPB-certificaat is altijd de verantwoordelijkheid van de feitelijke eigenaar van het onroerend goed. Als u uw woning verhuurt of verkoopt, kunt u uw huurders of de toekomstige eigenaar niet vragen om het EPB-certificaat te betalen, zelfs niet gedeeltelijk.

Als u huurders hebt, is het EPB-certificaat op uw kosten, zelfs als u een geschil hebt. Als de huisbaas bijvoorbeeld van mening is dat de huurders schade aan de ramen hebben veroorzaakt, waardoor de isolatie is aangetast, dan kan hij hen nog steeds niet vragen om te betalen voor het certificaat om te bewijzen of dit de EPB van de woning al dan niet nadelig heeft beïnvloed.

Er is echter één uitzondering : als een woning te koop wordt aangeboden en potentiële kopers willen een tweede mening over het EPB-certificaat, dan moeten ze op eigen kosten een andere professionele certificeerder inschakelen.

Bent u op zoek naar een EPB-certificaat in Brussel tegen de beste prijs ? PEB Audit biedt u zijn diensten aan. Neem vandaag nog contact op met onze erkende certificeerders voor een professionele energieprestatie-diagnose.

Hoe verloopt een EPB-bezoek ?

Het bezoek aan uw huis door een professionele certificeerder duurt over het algemeen 1 uur. Voordat u uw certificeerder ontvangt, moet u ervoor zorgen dat u van tevoren een aantal documenten hebt voorbereid, die hem zullen helpen bij het beoordelen van de energieprestaties van uw gebouw. Deze documenten worden vooraf opgesomd door de certificeerder en omvatten met name de koopakte en documenten met betrekking tot de verwarmings- en warmwatersystemen. Het is erg belangrijk dat u deze documenten bij u hebt wanneer uw certificeerder langskomt. Als u ze niet geeft, zal de certificeerder de standaardgegevens van het gebouw coderen, wat gevolgen kan hebben voor uw EPB.

Eenmaal ter plaatse maakt de expert een rondgang door uw woning of gebouw en noteert hij de verschillende aanwezige installaties, zoals het ventilatiesysteem, de staat van de ramen, de lengte van de luchtkanalen, enz. Vervolgens codeert hij deze gegevens in de software van Leefmilieu Brussel. Dit berekent een totaal theoretisch energieverbruik uitgedrukt in kWh per jaar, dat vervolgens wordt omgezet in een cijfer van A (zeer zuinig) tot G (zeer energie-intensief). Wilt u dat een certificeerder uw huis bezoekt ? Maak nu een afspraak met een EPB-expert van PEB Audit om een EPB-diagnose uit te voeren.

Maak een afspraak voor uw EPB-certificaat in Brussel

Formulaire de contact NL